2016. november 10., csütörtök

Olvasókörünkben : Szabó T Anna

Nagyon vártam már, hogy  megvalósuljon ez a találkozó. Írásaival idősebb lányom révén ismerkedtem meg jó pár  éve. Majd az unokák által erősebbé  vált ez az ismeret, mert  szerencsére az alsó tagozatban - ha   a tanító fogékony a kortárs irodalomra- számos versével  megismerkedtek unokáim, amelyet szívesen  megosztanak velem is, ha  velük vagyok. Most is együtt készültünk  erre az alkalomra, újra olvasva, a náluk megtalálható verseit

Tán egy  hete sincs, hogy kinyitva  a világra  számítógépem, épp egy  versét  kaptam  lányomtól FB-és megosztással. Úgyhogy  nagyon kíváncsi  voltam rá, milyen lesz a találkozás Vele.

 
S mintha csak, a Senki Madara c könyvének borítóképe lépett volna be, élőben!

Hallgatva szavait, élettörténetinek főbb állomásit, majd  végül verseiből ízelítőt adó  felolvasásait, úgy elrohant  a másfél óra, mintha csak 10 perc lett volna, s megint ugyanaz az érzés  kerekedett  fel bennem ami a MÜPA-ban volt  a minap, hogy maradni akarok  még! Hallgatni tovább!

Hallgatni, élvezni, hogy minden válaszába besző egy-két-három versidézetet Aranytól- Adytól-Kosztolányitól- Radnótitól- József Attilától- Szabó Lőrinctől a Kortársakig. A leghétköznapibb dolgokról is eszébe  jut valamilyen  lírai- költői példa, s hogy mindenről igen karakteres véleménye  van. S valami olyan  belső szabadság , otthonosság érzet a világban (földrajzii értelemben is) sugárzik belőle, amitől érzem, hogy magával ragad, visszaröpít a gyerek és fiatalkoromba, amikor még  versekkel, énekléssel gyógyítottam magam.

 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...