2016. október 8., szombat

élet-ajándékok 2.

Reggel arra ébredtem, hogy valami igazán különös napkelte van. Aranyló - sárga fényben fürdött a ház, a felszálló pára , s a felhők vízcseppjein megtörő fény a sárga és narancs különböző árnyalataival rendkívül valószínűtlenre festettek mindent. Hozzá a mindössze  2 fokos hőmérséklet! Meglátszott a leheletem. pedig még csak október eleje van. Minden átmenet nélkül megjött a hideg. Mamár nincs nagy szükség vékony átmeneti kabátra, jó ha az év során 3-4 alkalommal felvehető. Rendesen fel kell öltözni, nincs  mese!A mindössze 10 perces égi tünemény után tiszta, ragyogó kék éggel indult  a nap. Gyorsan eltűntek a párafoltok, s felhők is  az égről.

Délután  aztán újabb ajándék, már  nagyon is földi .
A legkisebb unoka  névnapi ünneplésére készülnek  az uncsitesók nálam az iskola után. Nagy  gonddal válogatva a papírok között, igazán  egyedi és Neki való ajándékot készítve  neki. Szépen becsomagoljuk, hogy  ki kelljen  bontania (ami persze   még nem megy neki, s végül mégiscsak elő kell húzni.:-) Mosoly a jutalom, no meg , hogy  rögtön az ágya közelébe kerül, s  forog, pörög, , ismert állatok színes rajzai a másikon. Jól látható  viselkedésén, hogy  örül, s  fontos neki, ha szavakkal nem is tudja még kifejezni.
 
Este aztán, még  fokozzák  a lányok ezt az életajándék érzést bennem. Ma megint  velem van a vacsora , és lefekvés időszaka. Az évek során már   valóságos  forgatókönyv alakult ki ezekre  az alkalmakra. Melynek egyik fő pillére  a meseolvasás utáni : Mesélj Nyanyu a gyerekkorodról!-rész.
 
Ilyenkor  elnyújtózom én is a vastag szőnyegen, az ágyuk  mellett s mesélek  amíg bele nem  alszanak. A nagyobbik  kiszalad előtte  a másik szobába, s hoz nekem egy takarót. Takarózz te is be! -mondja. Meghat figyelmessége, kedvessége. Szívből jövő, szeretetteli gesztus. Életajándékaim újabb  darabja.
 
Nyanyu voltak barátnőid?
Elmentél hozzájuk gyakran?
Mit játszottatok?
Ők is jöttek hozzátok?
Mit szerettél játszani, mikor  gyerek voltál?
 
A kérdések válaszaiba ma gyorsan belealudtak. A hatszögletű különleges   szaloncukrok története, melyek  egyik barátnőmnél voltak karácsonykor, már félálomban éri őket. Majd  biztos visszatérnek rá legközelebb. Így  szokott lenni.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...