2016. július 10., vasárnap

Tulipános kerítés

A séták, szokott helyeken is, hoznak mindig valami újat, érdekeset. Jó néhányszor mentem már ezen az utcán, csak talán mindig a másik oldalon, - vagy  a kerítés maga  egy vadonatúj   alkotás- nem tudom,- , minden esetre ma nem mentem el mellette, úgy hogy ne  állítson meg  pár kép  erejéig.

Nem hiszem, hogy láttam  még ehhez hasonló modern és mégis egy régi - hagyományos díszítőelemet- használó műalkotást egyszerre a lkalmazó kerítést  erre  felé. Műalkotásnak  érzem, bár  nem kézzel készült faragásról van szó, sőt  nagyon is gépi megoldású az bizonyos, mégis egyedi és esztétikailag is  kiemelkedő élményt nyújt. A tökéletesen simára megmunkált  fa lapok, a pácolás. lakkozás, s nem utolsó sorban a tulipánformák kivágása valamint az ívelt "fűszál vonalak", pontosabban  rések, a falapokon végig futva kifejeztetten  esztétikai  jó élményt adó  alkotás. Melyhez egy  rozsdafarkú madár pár csattogása  adta a zenei aláfestést,. A hím és  nőstény madár az utca szemben lévő  két ellentétes   oldalán egymásnak adott csattogó-füttyentő beszélgetése igazán kellemes  befejező pontja volt   utamnak.
Kellemes 28 fokos, felhőtlen   égbolt alatt , gondozott házak között  járva,. gondolataim visszaugrottak gyerekkorom ezen időszakaira. A  nagynénimnél töltött   Tisza ,melletti egy -egy nyári hónapra. hegyek között élő gyereknek az alföld  varázsában   töltött első napokra.
A nyár lustító, elerenyesztő meleg napjaira. A meleg szagára, ami egyszerre kellemes is,  de  tó, vagy  patak nélkül, mégiscsak  hiányérzetes. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...