2016. április 24., vasárnap

Kő utcák - Budaörs

Kőkapu, Kőhíd, Kőfejtő, Kőszikla, Kőláb , Kőszírt, Kőhát, Kőhalom utca, mind egy helyen persze, a Kőhegyet körül ölelve Budaörsön. 
A hegy- -földrajzi mértékkel  inkább csak  kődomb 235 m  -es magasságával,  de a  város  főútvonaláról nézve   mégiscsak hegynek tűnik .
Az utcákon  járva azonban  érezhető , hogy ez egy barátságos, domb valójában. Sok izgalmas   házzal, kertecskével, a legkülönbözőbb építészeti  stílusú megoldásokkal. Még körforgalma is van, nem is akármilyen! csodás virágokkal, Napelemmel működtetett öntözőrendszerrel Budaörs talán legszebb körforgalmi ékszere, pedig a többi is igazán kellemes  látvány , s   mindegyik  külön egyéniség is egyben. Minden  utcában érződik, hogy ez a rész a  város legrégebben  lakott részeihez tartozik. keveredik, összefónódik, egymásra támaszkodik a Koós Károly féle középosztálynak szóló stílus,  és a  legszegényebbek- falu szélre szorulók  egyszerűsége. és termetes borospincék a  déli lejtőjű szőlők jó hozamának. lassan minden megújul. kicsinosodik. Megőrizve  a régi értékeket, modernizálva, összkomfortossá téve.Lebontva - helyébe újat építve, vagy  az eredeti épület  renoválásával azt  tovább örökítve. Mindenre  van itt példa. Úgyhogy  erre  sétálni tökéletes  feltöltődés. A város  zaja sem ér fel  idáig, de 10 perc alatt, mégis a  város  forgatagában lehet ki arra  vágyik

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...