2016. március 6., vasárnap

Mandula virágzás kezdete

Egész nap jobbára  szűrt fény volt csak a keresztül - kasul  vonuló felhők miatt. De fényképezésre épp  kiváló is egyben.
Elkezdődött a mandula virágzás. A védett helyeken, már  néhány ág kibomló virágokkal  öleli magához a  szorgos méheket, míg  a bokor másik oldalán teljese  zártak a bimbók

Így legalább  figyelmemet az a pár ág kötötte le amelyeken halvány rózsaszínes  mini csokrokként tündököltek a virágok.  (milyen jó lett volna míg aktív időmben egypár  kép a maiakból, diáimhoz a tanítványaimnak :-)

Most már a fűzfák is felhívják messziről -  sárgás-zöld koronájukkal - magukra a figyelmet. A fák-bokrok ágainak rőt színre váltása is a visszavonhatatlanul   a tavaszt jelenti. Itt van végre!


Már  a teraszon is  kellemes a rendezgetés,  balkonládák előkészítése. Alig várom, hogy  megtölthessem virágokkal. A krókuszok közül egy szépen áttelelt, sőt már el is virágzott. Éppen  március 4-én,  nagyapám születésnapján  tárta  ki szirmait. nagy kertész volt nagyapám. Minden féle virág, növény, zöldség  és  gyümölcsféle termett gondos munkálkodása  nyomán. Tőle tanultam a föld és a növények szeretetét, egészen biztosan
 
. Örülök, hogy pici,  pár ládányi "kertemben" épp az Ő napján  virított legszebben ez a kis  virág.
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...