2016. március 3., csütörtök

Egy kis napsütés

Hóesés , eső után ma kicsit  kisütött  a Nap, s jólesik sétálni az utcákon.
Mindenütt duzzadó, kibomlani készülő rügyek, és a szélvédettek  napos- mediterrán érzetű helyeken- zsong bong  a bokrok  szövevénye  a méhektől, kékdongóktól, legyektől s más repülő apróságoktól.

A múlt heti nagy  felfedezést (bangita fa) bővítem cserjés változatával, amely  nemcsak   teljes pompájával  hívogató, hanem a körülötte szálldosó, majd rajta megpihenő   lepkékkel,  méhekkel. kékdongókkal.
 
 
 

Az orgonabokrok álján, cinege  neszez, 
kivágott fa törzsét már ellepték a bodobácsok. Közel hajolva hozzájuk, rémülten ugranak szét.Három  fehér  kalapú gomba  ernyője alján keresve  menedéket.


A buszmegálló melletti téren hatalmas  - több száz vagy akár  ezer  fölötti darabszámú - krókusz csigavonala kelti fel a figyelmem. . Egy hónap múlva  majd  tulipánok veszik át a  folyamban a színpalettát. Milyen egyszerű ötlet, s egyszerű megvalósítással, minden tavasszal csodás élményben  van része  az erre  járóknak, fénykép készítőknek.  Önfenntartó, minden  évben megújuló  szépséggel.
 
 
 
 
 
Ma újra  borús az idő, valószínűleg a Napkorongot nem is látjuk majd egész nap. De a tavasz nem áll meg szerencsére! S addig is míg új  csodákkal találkoznék  íme  egy pár gyöngyszem a tegnapi nap derűjéből!

 Nyílnak tovább az ibolyák  nagy  csoportba. Melyekről eszembe jut, hogy húsvét előtt "kölnit" készítettünk belőlük játékból - kisgyerekként -
 
Közvetlen szomszédságában meg  az év első katicabogarára hívja fel figyelmemet  lányom. Így  őt is lencsevégre kapom
 

A nyáriorgona levelei már akkorák, hogy nem is tudom elhinni, pedig saját szemmel  látom. Mindez mikor  történt? -, hiszem  más bokrok -fák még csak most kezdik rügyekeit kipattantani

A séta végén "búcsúzóul"- a barkák ezüstös fényű csokra az irodaházak díszkertjében.

 
 
 
 Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...