2016. március 1., kedd

A tavasz első hónapjának első napja a mai

Kisunokám hetek óta számolja a napokat, hogy mennyi van már csak hátra március 1-ig. Még két hét, már csak 10 nap, öt nap múlva itt  a tavasz... Bár nem tudom pontosan, hogy fejében mi is van ezzel kapcsolatban, de elértünk ide is. A tavasz első hónapjának első napjához.
 

 
Kora délelőtt a cinegék nyitnikék-kel indítottak. Jó hangosan!
Atán elkezdett esni az eső, amely havazásba váltott át, s bő másfél órán keresztül esett csak esett a hó. Kifehéredetek a hegytetők.
Mikor már elülőben volt a hóesés a cinegék újra rázendítettek  nyitnikék-ükre.
S bár lehűlt kicsit a levegő, de alig 3 óra alatt a füvek, pázsitok oly látványos változáson mentek át, amit máskor az ember  pár nap alatt tartó folyamatnak észlel. Tobzódnak a különböző zöldek a talaj szinten.
Balkonládáimban a krizantémok 3-4 cm-es magasságú üde új hajtásokkal -mintha nem is pihentek volna semmit- tülekednek a fény felé.
A napraforgók is -amit a madarak ültettek az idén is persze- kibújtak a földből és épp ledobni készülnek fekete frakkjukat, Szóval pendül a természet. Elmaradtak az  idén a hóolvadások, s ettől kicsit más a hangulata talán, de jó az esőáztatta homlokzatokra nézni, mintha a tavaszi nagytakarítást a felhők elkezdték volna  már.

 
  Megünneplem hát  a tavasz első ő napját,
egy jó kis sétával!

 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...