2016. február 7., vasárnap

Tavaszi fények

A forgalmas utak melletti csendesebb utcákban a cinegék már a nyitni-kék előtti tavaszi dalukat énekelték. Mindent beterített a  NAP melengető, bizakodást keltő fénye. Oly puhán. és finoman nyújtózik a fényes meleg felé az árokpart, rézsút  takarója, hogy szinte érezni ahogy a kis fűszálak megtelnek új zöldekkel.
Itt ott már virágok is  nyílnak. Százszorszép, pitypang és a kék csíkos sziromlevélű szerény tyúkhúr, melyről most olvasom, hogy milyen sokodalú gyógynövény is  egyben.
 
Az aranyvessző nedves orrú rügyei (Radnóti Miklós  szavával élve) és sárga kis virágtrombitái, új erőre kapva  virágzásnak indultak . Sokáig kitartottak hidegben szélben, de  legutóbbi pár  fagyos nap visszavetette a virágzásukat. Talán most már  tényleg lesz elég fény és meleg, hogy beterítsék az ágaikat.
 
Tavaszváró érzés ez mindenestül. Igaz elmaradt a hóolvadás nagyszerű élménye, hiszen hótakaróról nem is beszélhettünk a tél eddigi szakászan., csak  - új kifejezést tanultam- látvány hóban  volt részünk. De most már ne is jöjjön!
Mohák zuzmók növesztik hajszálvékony száraikat, végükön kis tokkal.

A házak napsütötte  falai is szívják magukba a fényt és meleget. Minden  és mindenki kitárja magát  a NAP fényének melegének, ha teheti.
A fák ágainak szövevényébe még belátni, de hamarosan titkokkal teli  lombkoronákká növekednek a most még csak sárgásbarnás-vöröses  ágacskákNincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...