2015. szeptember 23., szerda

Köszöntöm kedves utasaimat

az őszi nap-éj egyenlőség napján!
 
 
Pilótánk , aki eredeti  szakmáját nézve repülőgép  pilóta volt   a MALÉV-nál, annak  összeomlásig, most velünk  bánik úgy mint kedves utasaival korábban a  levegőben  röppködve. Kimondottan   jó élmény vele  utazni mindig. Most pl.  megvárta míg  futva igyekeztem a buszhoz, pedig  akár indulhatott is volna   nélkülem,  és én meg várhattam volna 20 percet  a következő  járatra.
 
Ő az a pilóta, akiről  sokan tudjuk már , hogy  valódi repülőgép pilóta volt, s  mikor   leszállnak ismerős  utasai  , mind  külön elkösszönnek  Tőle: Köszönöm az  utat ! vagy   Viszontlátásra  pilóta! mondattal.
 
Nem enged  a 48-ból ahogy mondani  szokás. Kitart már hónapok óta stílusa mellett.  Egyenruhája makulátlan, frissen vasalt, a nap  bármely szakában  is utazik vele  az ember. Utasainak tart  minket, köszönt bennünket, mindig van egy-egy  meglepő és egyben kedves  mondata, hozzáfűzni valója az utazásunkhoz. Abszolút érezhető, hogy  számára  mi  tényleg az Ő  utasai  vagyunk, akikkel  felelősségi , de "házigazdai"  szerepben is van egyszerre.
 
Vannak   hasonló  stílusú buszvezetők  jópáran, de  Ő valahogy   rendelkezik azzal a levegőbéli pilóta  plusszal , ami  felülemeli a többi  felé. Nyílván  az ő számára   a repülőgépes  pilóta élet volt az igazi, de az, ahogy ezt "átülteti" a földi  utaszállításba, kellemessé teszi a  vele  történő utazást számunkra is, s ő is megőrzi  -gondolom  ezzel- a saját  korábbi szeretett életének  egy kis  darabját. Ő most is  PILOTA, ha  a földön, kerekeken  gurulva  is,  de  pilóta hozzáállással  szállítja  utasait!
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...