2015. augusztus 14., péntek

nyárA telt zöldek még tartják magukat, Este  illatözön borít el, ha  teraszomra  lépek. Szegfűk, dáliák, muskátlik és  rózsák, tátikák, krömirágok egyvelege. Jó meleg van. Ez az én  kedvenc időm. Az évben 3-4  hét  mindössze  amikor  úgy érzem, hogy  na végre, ez a nekem való idő a teraszon.
 
Már évek óta célom, s az idén meg is valósítottam, egy felfújható matraccal , a teraszom  még otthonosabbá, kényelmesebbé tételét.  Csak  hátradőlők és  nézhetem a csillagos eget föttem, s a notbookhoz csatlakoztatott fülhallgatón  árad  a zene  amit kiválasztok magamnak. A tökéletes nyár érzése.
 
https://youtu.be/6wktmnL53bk
 
Megtanultam  fondant készíteni az unokákkal történő közös   sütésekhez, cukordíszek készítéséhez. S  kimondottan sokat  főztünk együtt az unokákkal , visszahozva huszonév előtti érzéseket, a közös  ebédek mindennapiságát.
 
Virtuálisan új  konyhába  költöztem, egy hirtelen elhatározásból adódó konyhafestésemmel. Új színnel, új érzéssel s  nem mellesleg   konyhaszekrénnyel is, a falakon is. Most még keresem időnként, hogy  hova is tettem a rizst, meg cukrot, hol az új helye kérdéssel fejemben ? Vagy a győri keksz   bújik el  egy hétre, hogy aztán  váratlanul mégiscsak előkerüljön, onnan ahol már  "jártam" korábban is,  mikor  már   az unokákkal együtt keressük közösen.
 
 Mindeközben teraszom balkonládáiban a virágok nem szűnő pompával virítanak és illatoznak. Reggel- sokszor még napkelte előtt-  meglocsolom  Őket bőven, hogy legyen  tartalékuk vízből a nap  melegéhez.
 
Az unokák is, csak leheverednek a felfújható nagy matracra olvasni, rajzolni , vagy egyszerűen   ellazulva  örülni a meleg szél hullámainak.
 
Milyen kevés elég a boldogsághoz. Igaz  én mindig is  így voltam vele. Nem   vágytam másra  csak  a levegő bársonyos  melegére, a szél simogatására. S ha ehhez még egy kis  vízpart is  járul időnként az már  maga  a non plus ultra. (van ilyen nevű süteményünk is, talán meg kellene  sütni  hűvösebb  napok egyikén :-). )
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...