2015. augusztus 30., vasárnap

"Fedezd fel! Föld 2050."

címmel megy a Ozon Network-ön új kedvenc műsorom.

Többnyire az unokákkal együtt nézem, s jó sokat  beszélgetünk utána  róla, ami külön  klasz  dolog. Hiszen kérdéseikkel bepillantást nyerhetek a gondolkodásukba, rendszerezéseikbe. Meglepő kérdéseik, meglepő megállapításaik mind azt mutatják, hogy számukra oly sok minden  evidencia már, amit az én generációmnak még megismerni, megkedvelni, megtanulnia  kellett az elmúlt 50 év során.
 
Szinek hangokká alakítása, implantátummal  a fejben. Minden színnek más rezgése van, és csak megállapodás és konvertálás kérdése, s  a különböző  szürkék sárgákká, pirosakká válnak,  és zeneművé egyúttal egy  festmény, vagy  csak az aktuális napi ültözetünk.
 
Mint  személyiségünk  zenei formája a google play "tetszik"  gyűjteményében. Ott egyben   megvan , bármikor hozzáférhetőn, sorrendben , vagy véletlenszerűen keverve  ahogy épp kedvünk tatja, amit eddig csak korlátozottan, és sorrendbe  rendezve  tudtunk tárolni lemezeken, magnó kazettákon, cd-ken, mp3-on  és 4-en. 
 
Önmagunkról is  sokkal  többet tudhatunk meg kütyüink által. Mint egy tükör  , mely megmutatja  hangulatainkon, érzéseinken  keresztül önmagunkat, a maga pöreségében. (tegnap este míg zenei  válogatásom számait hallgattam, - nem saját magam irányítva a számok egymásutániságát- nem egyszer felkavartak a rám nehezedő, borús  dalok, majd egy szempillantás alatt új  érzésekkel töltődve, már derűsebben láttam  a világot. Ellentétek, kiegészítések, hangszínek, stílusok  melyek andalítottak, vagy épp felvillanyoztak, megnyugatttak, vagy épp felkavartak. Tettetekre  késztettek, vagy nyugalomra intettek. Mindegyik más és más hatást  váltott ki belőlem,  s ugyanakkor mindegyik én voltam. S ez nagyon jó visszajelzés magamról magamnak, 
A singli lét elengedhetelen  kelléke is talán.
 
Jó tudni, hogy az agyunk nem hazudik, s  normál, nyugalmi üzemmódban van ha igazat mondunk, míg különböző agyi területek izgalmi állapotba kerülnek ha füllentünk s mindez  átverhetetlnül látszik  az  MRI-hez hasonló, csak olsóbb , "egyszerűbb " készülékén. Nem szeretem a hazugságokat, titkokat. Mérgezik , és fölöslegesen bonyolítják  földi életünk,  amúgy is oly rövid időtartamát
 
 
 De talán a legjobban az tetszik, hogy a fejlődés  velejárója, az hogy ismereteink  tárháza nemcsak egyre  széleseb, de egyre inkább elérhetőbb is. Zsebünkben horhatjuk az egész világot, egyre kisebb  helyet foglaló kütyüinkban, segítségével.
 
Robotok lehetnek segítségünkre magányunkban, kiszolgáltatottságunkban, épp úgy mint  a munkánkban, vagy a családi élethez szükséges  időkeretek  megteremtésben.
 
A szkeptikusoknak is jó terep ez, gondolokodásuk ,érvrendzsereik csiszolására , hozzájárulva ezen tevékenyenységükkel    a fejlődéshez. Bár Ők  nyílván ezt az  aspektust nem látják benne.
 
Együttes erőfeszítés mégis, hiszen az ellenzők, az óvatosan járók ellenvetéseire is választ, megoldást kell találni  a másik oldalon.
 
 
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...