2015. május 18., hétfő

Két arany csík a vállapon

az,  ami  elsőre  feltűnt a megállóba  begördült autóbuszra lépve, a pilóta ingén.

Elsőajtós  felszállással  közvetlenebb a kapcsolat egyébként a vezetővel, hiszen ellenőrzi a bérlet érvényességét. Zsebre  megy  neki is - nem is kicsit ,10-15000ft  a büntije  ha valakit  nem  vesz észre a  csalók,  bliccelni szándékozók  közül. Így az ellenőrzés  alapos, úgyhogy van idő szemlélődni az utasnak pár pillanatig.
De mit jelenthet az  két  arany  csík az inge  vállapján. Egyáltalán a vállap mit jelenet ?
Valami kitüntetés féle?
Esetleg a megtett kilóméterek mennyiségét  jelképezi,  vagy a balesetmentes vezetést?

Persze az ember  nem kérdezősködik, főleg nem felszálláskor, nem tartja  fel a mögette lévő sort, hanem  töprengésével szépen leül a helyére.

Van egy kedvenc  helyem, ha  csak lehet oda  ülök. Bő egyszemélyes, menetiránynak háttal, Általában nem ezt vállasztják elsőre az utasok, én viszont itt remekül tudok  olvasni,  tanulni ,
Egy  korombeli hölgy  ül le a velem szembeni  ülésre. csodaszép  kékes-lilás, sárgás. zöldes   mintás  blúzban. Szép és diszkrét  folyondáros  mintás arany hímzéssel a gombok vonalában. Különleges. Dícséretemre  a köszönöm mellé hozzáfűzi, hogy Tai-földi. 

Közben elindulunk. A vezető köszönt bennünket utasokat, sőt  külön köszönti Erik és Alexandra nevű kedves  utastársainkat  névnapjuk alkalmából.  Most már  midenki  Rá figyel az biztos, s  ott van a  mosoly   az arcokon is egy pillantra. Jókedvűen indul a  nap.
Telefon csörgés, pontosabban sms-hang, ami újra  kizökkent  gondolataimból viszont szemben a ülő  hölggyel mindketten egyszerre  nyúlunk táskánkba.  Tehát egyikünk sem változtatotta  meg okostelefonjának  gyári   csöngőhang beállítását konstatálom magamban. Enyém a  jelzés. Gyors  sms váltás  lányommal, hogy mikor  vigyázzam az unokákákkal. Meglepően nehézkes  számomra  a mozgó  járművön, érintőképernyős  okostelefonomon az sms írása, úgyhogy mire  végzem vele  be is gördülünk  célegyenesbe  az autóbusszal. A pilóta is   köszöni, hogy utasai voltunk, és szép  napot kíván nekünk. Hangja, stílusa  annyira  a más , hogy  mindenképp felkelti a figyelmet újra. Egymásra mosolygunk utatársnőmmel, s megállapítjuk , hogy tényleg kellmes  utaztunk. Mondom is neki, hogy lefelé menet én megkérdezem a vezetőtől, hogy mit  szimbolizál a két aranycsík meg a vállap  a   Az engem is érdekel, s  jön utánam, hogy  hallja  a választ Ő is.
 
Mikor a pilóta mellé  érek, tényleg megállok, és  kérem, hogy   mondja  el mit jelent az két  arany csík. Elmosolyodik, - Ó az még a MALÉV-es  egyenruhám! Még egy sötétkék zsinór is ézsreveszek a jobb oldalon, most, hogy így jobban megnézem.
 
Tehát egy igazi PILÓTÁVAL utaztunk!   Hát igen érződött a  stílusából, hogy  azért   valami különlegesség van  a birtokában. Közvetlenségben, stílusban, hangtónusban.
Egymásra  mosolygunk utastársnőmmel, s a közös élmény  cinkosságával kívánunk kellemes  napot egymásnak.
 
Utamra indulok, nem sokat akarok  ott időzni, de   meg kell vennem valamit amiért   elindultam. Próbálni is kell, úgyhogy  macerás egy  kicsit. Viszont a boltban  nincs   rajtam kívül másik  vásárló, az eladók  udvariasak és szakaszerűen  tudják, hogy  mit is szeretmék a nagy választékból megvenni. Elég hamar  végzek, s  buszhoz indulok, - hazafelé.  Tudom, hogy  nem utazhatom ezzel a pilótával visszafelé, mert járata  már  rég el kellett, hogy menjen.
 
Egy  másik  járat van benn, ami még közlebb is visz a  lakásomhoz, örülök neki. Előkészítem bérletemet  bemutatásra, s kit látnak szemeim? A két aranycsíkos  pilótát!  Visszafelé egy másik járaton  vezeti  a buszt. El is téveszti az üdvözlésnél,  majd   persze  korrigál. :-) S  újra  szép napot kíván, felköszönti az  Erikeket és  Alexandrákat.

A hatás  megegyezik a korábbi  járat  utasaiéval   Mosolyok, jókedvre  derülés, néhány szó csendesen, hogy milyen szimpatikus  ez  vezető, hallom  a hátam  mögül több embertől is.
 
S  mindezen élményeket csak fokozza, hogy leszálláskor  egy komplett, mini, pipacsos  mező mellett mehetek el. S mióta  van ez a  szuper kis   LUMIA-m , külön öröm, hogy élethűen örökíthetem meg.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...