2015. február 26., csütörtök

Máray Sándor terecskéje

Valószínűleg   Budapest azon belül is Buda  legkisebb  tere található a Mikó utca és  Logodi utca   találkozásában.
Molto piccolo spacio mondhatná az Ő  Olaszországában. A mellszobor  viszont nagyon jó,  s tulajdonképpen  a két pados  terecske is  illik hozzá.  Oda lehet ülni a szomszédságába,  és  elmélkedni "társalogni" gondolatiról.  Annyira megbújik  e  kicsi  tér  a parkoló autók és másik oldalán  a fel-le jövő autóforgalomban, hogy  jónéhányszor elmentem  már mellette, célirányos  utam során, mikor  a héten véletlenül észre vettem. Egy nagy  problémája  van a terecskének. Még ezt a pici teret sem  lehet úgy lefotózni egyben, hogy ne  lenne   a képben a szemetes  kuka. Annyira elkeserítő, hogy a szemetes kukák minden  köztéren a főszerepet kapják. Vagy a szobor közvetlen közelében vagy a padok mellett lesznek felállítva.. 
 
 Végül is pár nap  múlva megtaláltam azt az egyetlen belállítási lehetőséget, ahol a  a kuka takarásba kerül. Igazn most meg a szobor  felirata  nem látható

 
 
E két utcának a találkozása   még  egy szobornak, pontosabbban  mellszobornak  is   helyet adott. Kicsit  feljebb  Brunswick Teréz  grófnő mellszobra látható. Enyhén ógörög stílussal.
 
 
És egy  szép ívű lépcső is az értékei közé sorolható a Mikó -Logodi utca találkozásának 
 


 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...