2014. december 14., vasárnap

Vásárlás és Chopin keringő


 Célirányos  vásárlásom  az  Alle-ban ,  zeneszó mellett igazán kellemes  volt. Nem siettem, s nyugodtan átadhattam magam  az élő koncertnek.


Még 30-40 szék is sorakozott a színpad előtt a kényelmes   zenehallgatáshoz. Chopin keringők és persze  a Diótörő  szvit zongorára  átírt részletei.  

Most  minden egyébként is  a  Diótörő jegyében   zajlik a bevásárlóközpont aulájában, Hatalmas   papírfigurák  lógnak le  a  mennyezetről,  Napközben a Nemzeti Táncszínház  művészei   játszanak el részleteket a  a balettból.A  színpad  mellett még  egy egérkirály csúcsdíszes karácsonyfa is helyet kapott.Alig  2  méterre  a hatalmas   FŐ  karácsonyfától.  Az üzletekben is   sok helyen  feldíszített  fenyőfák   csillognak a  szemlélődők sokaságára.

 Így  hétvégén még zongora darabok is felhangoznak.  Az információ is remek, Előadás előtt bő negyed órával már hangosbemondón   ismertetik a  következő "attrakciót" 

Sok ember  megy ide-oda, de  a zene  idejére, mégiscsak van egy kis   csend - eltörpülnek a  jövés- menések, beszélgetések zajai, és áradnak  a keringő hangjai.

2 megjegyzés:

Szegő Anna írta...

Érdekes, a lányomból kifolyólag most Londonban járva egy csöppnyit, egy épphogy hétvégét töltve el vele együtt, több helyen is megéltem a templom előtti vagy a templomban való zenélés élményét. A St. Paul's Cathedral előtt egy rezes banda fújta a Karácsonyi és nem Karácsonyi örökzöldeket sajátos hangzásban. A St. Martin-in-the-Fields-ben egy zongoraművész gyakorolt és készült vélhetően a fellépésére. A mű lehetett Rachmaninow, Liszt, Beethoven, bárki, kellően szenvedélyes volt és Istenien hangzott ebben a környezetben. A városnak ezeken pontjain nem is volt nehéz megállni akár félórára is, és odafigyelni a zenére, a belső hangokra, megpihenni csak úgy, a városfelfedező rohanásban.

Zsuzsa Kóra írta...

Lassan tán nálunk is terjedni kezd majd , ez a fajta "adakozás"
A megállhatsz egy kicsit , töltődhetsz is.- adakozása- A pénzért meg nem vehető pillanat varázsa, hogy váratlanul, készületlenül, egyszercsak más korba, "térbe" léphetsz. Leteheted a napi nyűgöt magad mellé, egy fél órára, megpihenhetsz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...