2014. november 13., csütörtök

1 kulcs- 2 zár- 3 család

Ha, nem szemem  láttára  történik, kicsit kételkedtem volna, hiszen   a biztonsági zár -és kulcsa  épp azért biztonsági, hogy ne  lehessen csak úgy, ide-oda használni. Azonban, ez megtörtént, kétséget  kizárón. Különleges  kulcs lehet, mert " Ő"  képes   két különböző biztonsági zárral ellátott   ajtót kinyitni. Közönséges  biztonsági kulcs párja viszont  csak a sajátját
 
Talán sosem derül fény  a KULCS  csodás   erejére, ha a börleszkbe  való történet eseménysorozatát  nem kuszálja  össze   két költözés..
 
Cherchez la femme, azaz  Keresd a  nőt!
ahogy egy  francia szólás  mondja.
 
S valóban!  A  tévedések bosszantó "vígjátékának" kulcsszereplői  a nők.
 
Míg  szomszédomék  két hetes  nyaralásukat töltötték ,  egy másik  szomszéd épp kiköltözött lakásából, s  egy hétre rá   költözött is be  az új tulaj.
 
Költözéskor  azért  a nők is szívesen lemondanak  a tárolók  ürítéséről, azt  párjukra  bízva..  S ha ez  egy friss kapcsolat, s  idejüket nem a tároló szemrevételezésével  töltötték korábban, akkor   -lám- beüt  a krah.
A hozzzáköltözéstől  boldog  férfi fogja a kulcsot, - s tán elfelejti vagy rosszul hallja a tároló számát,- s  lelkiismeretesen kiüríti - egy másik  tároló - minden   polcát, dobozát. 
 
Egy hét  núlva  már az új lakó veszi  birtokba a tévesen kiürített tárolót, s  pakolja  meg azt saját  holmijával. Igaz  Neki azt a tároló számot adja meg a  régi  lakó amit  kiürítettek.  Minden  úgy tűnik a legnagyobb rendben, csakhogy  a következő hét derekán  hazatérnek a nyaralásból a szomszédok,  s másnap már felújításba is fognak. Nem nagy  dolog, de  azért  kell hozzá a szerszámos készlet.
 
Csakhogy a saját tároló tele  ismeretlen  holmikkal, s  minden hiányzik ami bennne  volt. Szerszámoskészlettől az 1500 db-os  szalvéta gyűjteményig. Elképzelhető a döbbenet.
 
Ismerjük egymást, hát becsengetnek, hogy elmondják esetüket.  Így  gyorsan összeáll a kép a  két költözésről, és  cseréről.  Becsöngetnek az új szomszédhoz, s  kiderül, valóban Ők pakoltak  be a szomszédom tárolójába.  Telefonon már értesítik is a régi tulajt, s  nézzük a kulcsokat. S valóban nyitja a zárat az elvileg  nem abba a zárba illő kulcs..  A kis közönséges  másik   biztonsági kulcs azonban nem rendelkezik íly  tulajdonsággokkal.

Megindul a  a dobozok átcipelése  valódi helyükre,  s jönnek az elszállított dobozok is.
 
Kell egy lakat! -a végkövetkeztetés- akkor talán feltűnik ha más  tárolóját  ürítjük.
 
 A kérdés azonban megválaszolatlan maradt. A biztonsági zár kulcsa miért nyitja más  ajtó  zárját is?
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...