2014. augusztus 2., szombat

Első ajtós felszállás és következményei

Kevés utas van ma a buszon. Az időjárás s az időpont is nyaralásra csábító az biztos. Többnyire nyugdíjas korosztályból áll a  pár fős utazóközönség.
 
Felszállás az első ajtón! - villog a járatszám mellett. Viszont a megálló üres, így a középső ajtót nyitja csak aki a vezető, a leszálló utasnak. Futva érkezik két középkorú férfi, s felpattannak a  járműre. Az ajtók csukódnak, de nem indul a busz. A vezető egy mis monitoron pötyög valamit ,s egyszercsak megszólal egy női hang.
 
Tisztelt utasaink! A buszra a felszállás az első ajtónál történik! Kérjük mutassák be bérleteiket, jegyüket! Milyen kultúrált megoldás! Nem kell a vezetőnek személyesen felszólítani az utas.  Szuper!Mindenkinek jobb így, tünődöm ezen afordulaton. A férfiak is előre jönnek, s bemutatják bérletüket. Indulunk.
 
A következő megállóban egy idősebb hölgy ül a váró padján, de mikor  kinyílik a busz első ajta  nem mozdul. Így a vezető kinyitja a második ajtót is a leszállóknak. A leszállás befejeződéséhez közeledik, mikor feláll hölgy a padról  és megindul a busz felé. Mozdulatán látszik, hogy a középső  ajtó felé indul, majd gyors váltással aztán mégis az első ajtót veszi célba.
A buszon aztán elkezdi keresni személyigazolványát, ami a 65 év felettiek utazási "okmánya is" egyben.
 
-Csak magukat sajnálom! Nem a BKK-t. Még ezzel is foglakozniuk kell!
A pilóta csak félig   értette miközben az indulással volt elfoglalva, így visszakérdezett. Minket vagy a BKK-t?
- Magukat soffőröket! Nem elég a felelősség ami a munkájukkal jár, még azzal is foglalkozniuk kell, hogy kinek van jegye, bérlete. Ha ezt akárták volna csinálni akkor  jegyellenőrnek mentek volna, nem buszvezetőnek!

Nagyon igaza van, de nem tehetünk semmit. Az utasok is sokszor azt hiszik, hogy nekem ez  szórakozás, Nem tudják, hogyha őket megbünteti az ellenőr, akkor nekünk, autóbuszvezetőknek is büntetést kell fizetnünk.

Mindenkiben egy pillanatra megakad a levegő!

- Mennyit kell fizetniük? -szakad ki belőlem  a kérdés.
 
-Ugyanannyit mint az utasnak.

Erre nem  is tud egyikünk sem, mit mondani.  Igazságtalan és rafinált. Erre mondják, hogy ÜGYES.
Ja és költséghatékony!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...