2014. június 1., vasárnap

Világosodik

Fázósra hűlt a levegő az elmúlt napokban.

Felhő ereszkedik a völgybe, október végi borongósság. Felcsavarnám a fűtés gombját, ha lehetne. Nincs  benn hideg persze, csak a kinnti összhatás  késztet erre.
 
Fél öt, elgurult az első busz  a  főutcán, s mégcsak nem is  üres, vannak rajta  jópáran. (munkába  igyevők íly korán). Aztán visszaáll a jármű nélküli  csend. Még  a madarak is pihennek, csak egy egerészölyv köröz fenn a magasban. Korán kelt ő is .
 
A vastag, szürke  felhőrétegen  nem tud  áthatolni sárgás fényével a Nap, de emelkedése, fényének erőssége, a levegő és a  felhők tónusának  világosodásában érezhető.
 
Valahol a gyerekek nagy örömére ma, -sinpálya nélküli-  kisvonatozás lesz. Két kocsijával elrobott az imént a főváros felé. Az ébredő madarak csicsergését hagyva csak maga után
 
Az utolsó  fagyossszent Orbán,  kicsit elakadhatott valahol, de ha megkésve is, bekopogott. Bár, idén fagyot nem hoz/visz  az orrán, a kedélyeleket  lehűti rendesen.

A borongós  levegőben  a pipacsok mint kis lámpások  szinte  világítanak.  Csigák  százai csüngnek a leveleken.


 
                                         
Az eper első hulláma viszont már  leérett, s tán megkésve reagáok, de ma  elkezdem a  befőzés lélekemelő idejét! A házimunkák legjobbikát! Kalap, kabát együttesében  indulok majd  a piacra  eperért.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...