2014. április 30., szerda

Alíz nálam alszik

Aliz nálam alszik,  most  13 napot! Így döntött legkisebb  unokám.

Aliz már  harmadszor  van nálam az elmúlt fél év  során. Jön -megy ahogy kedve  tartja "anyukájának".  A harmadik  gyerek kiváltsága már  a letisztult "ott alvási"  forma.

Az idősebbeknek is volt ilyen korszaka. Ők máshogy  tették még. Bedugták észrevétlen táskámba  kis babájukat, vagy  állat figuráikat, s  mikor hazajöttem, akkor  vettem csak észre, hogy  "szobatársam"  van. Aztán ahogy jöttek a babák és állatfigurák úgy el is tűntek mikor   nálam jártak "szüleik" . A két éves kor körüli időszakukban volt  gyakori. Aztán abba  maradt. Azóta is gondolkodom, hogy mi indította őket erre? Mi volt  fontos  a számukra  benne. Megbeszélni nem  igen lehetett Velük még akkor. Csak mosolyogtak sokan sejtetőn, de indoklás nem volt sosem.
 
Igaz indoklás  most sincs. Aliz jön - megy  pontosabban hozom-viszem határidőkhöz kötötten. Még 10  napig  lesz nálam. Korábbi ittlétekor, időnként megkérdezte unokám, mikor találkoztunk,  hogy van  Aliz? Aliz persze jól volt. Most még nem találkoztunk Aliz érkezése  óta, így nem tudom  hogy  rákérdez-e  majd  egyáltalán.
 
Az okot tehát most sem tudom, s talán sosem derül ki. De Aliz  itt van és ez a lényeg!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...