2014. március 9., vasárnap

Az első tavaszi szombat.

Már korán úton voltam ma.
Ide-oda utazgatva, a megállóban -míg buszra vártam, néztem az elsuhanó autókban ülőket. Mintha mindenki lendületesebben, frissebben vezette  volna az autóját. Sok pár , de  többnyire  hölgyek  magukban, gondolom a hét végi bevásárlások okán. Néhány autónak , még az ablaka is leengedve, jó zene  simul  el a levegőben. Apa  és 8-év körüli  lánya közös  zene hallgatása.

Az ég szikrázóan kék , a reggeli dunyhás-fodros  felhőknek már nyoma sincs.
 
Mozgalmasság, lüktetés árad minden felől.

Előttem egy hajléktalan  megy át  a zebrán. Magas  fiatal férfi,  s oly lendületesen, lépked, hogy önkéntelenül felfigyelek rá.  Ruházata  jellegzetes. A cipő és nadrág elnyűttsége, sárossága mutatja státuszát. A fejét védő sapka  furcsa  csálésága, harmóniában van lendületes,  célirányos  útjával. Mindkét  kezében üvegekkel tömött nagy szatyrok. A "jó termés " örömével lebegnek a lépések ütemére.
 
Határozottság, céltudatosság,  fiatalos erő. és lendület. Újszerű ezt látnom. Biztatóbb. Más,  mint a magukat  vonszolni is alig bíró, szinte szatyraik  tartalmával   azonosult  embereket.
 
A CBA üveg visszaváltója, elnyeli szép sorban a cserés  üvegeket. Mire futja  belőle?
 
Arra gondolok közben, hogy a hajléktalanok, egy dologban  biztos profibbak  bárkinél!A visszaváltható üvegek áraiban. S még arra, hogy jó, hogy elvonulhatnak  ilyen   visszaváltókba, ahol egyedül lehetnek  munkájuk , termékeik pénzre váltásával. Bár biztos nem ez volt  a célja az ilyen   visszaváltó részeknek, de  azért  "mellékesen" mégiscsak eredményezett egy kulturált, intimitást  is  biztosító helyet nekik.
 
A gyaloglást választom  haza felé. Kb. két kilométer, s  nagyon jólesik.   a  növények, virágok és  madarak  tavaszi lendülete, szépsége kísér.
 
Kattogtatom a fényképező gépem. 
 
A Nap szemből süt  rám és melegít, rendesen.
 
A tavasz, első szombatja. Csupa nagybetűvel!.
 
 
  
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...