2014. március 29., szombat

A frissen vágott fű illata

megtölti az utcát. Ily korán,  tán még sosem éreztem. Gyermekkorom némely  Húsvétjain volt az a  nagy öröm, hogy a "nyuszi" a kertben,  frissen zöldellő fű közé rejtette csokoládé tojásait.
Fűnyírás akkor sem volt még. Részint, mert nem léteztek  a mai  elektromos  fűkaszák, sőt még elektromos  áram is csak épp hogy, a lakásban, 40-es  vagy 60-as égővel.

Másrészt ahhoz kicsit magasabbra  kellett megnőnie   a fűnek, hogy sarlózható vagy kaszálható lehessen. Azonban a frissen  vágott fű illata ma is ugyanaz.
 
Nagyokat szippantva  belőle, igyekszem megőrizni, legalább egy kicsit, e múlandó boldogító illatot. Olyan ez mint  a NAP melegének, sugárzásnak élménye.  Mindegy, hogy  tavasszal, vagy a nyár hevében, esetleg az ősz színeitől ölelve  tör felfelé,  árad szét, megőrzi állandóságát. Mindig friss illatot, és  jó hangulatot ad nekem - de gondolom  másoknak is.

Csak egy nagy kérdés  motoszkál bennem, már évek óta!
Mitől- hogyan jön létre a frissen vágott fű illata?




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...