2013. november 21., csütörtök

Időutazás késő délután a Bartók Béla úton

Szürkületi sétámon egy fényképész üzletére  figyeltem fel. Talán  ha egy órával korábban  látom, nem hat rám így.  Most azonban visszarepítve éreztem magam a múlt század  derekába. Berendezése, világítása , a kirakatba tett fényképek egy időutazással felérő élmény a   digitális képrögzítés  korában.
Más milliő, más  életérzés ez.
 
Csakúgy mint pár házzal korábban a Zipernowsky Tudomány és Művészetek Házában kiállított horgolt terítők, napernyők, lámpabúrák, s "hölgyek", nagy-déd-ükszüleim  korát idézve. 
 
 
  Átalakulóban  a Bartók Béla  út ezen része- Gellért tértől a  Móricz-ig. Utóbbin már láthatók a   4-es  metró bejáratát jelző táblák, s egyre  nagyobb  területetet kapunk vissza az építkezés  befejeződésével.
 
Ugyanakkor sorra  nyílnak a kisebb- nagyobb kiállítóhelyek, ezekben a gyönyörű  épületekben. Már  négy  van csak a páratlan oldalon!
 
 A mai időutazásos éléménypalettán, ennek az évszázadosnál is  jóval idősebb, kapunak gyönyörű ablakában tükröződő szemközti épület, szintén a múltat idézi. Pillantképe ugyan  mai. de nem egyszeri, egész biztosan.. Így van ez  azóta, mióta állnak ezek a házak.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...