2013. július 2., kedd

Víz-zene- virág fesztivál Tata

Váratlan kirándulásra invitáltak gyermekeim vasárnap  délután. Tatára.  Nagyon régen jártam a városban  úgyhogy mindenre új szemmel néztem, mintha csak most látnám először.
Kellemes  délután  volt, remek élményekkel. Kezdve a  Vértes hegyei között kanyargó út látványával, üdítő tiszta  levegőjével. Vértesszőlős  nagyon kiépült, megszépült, gazdagodott,  mióta utoljára láttam. Samu -Vértesszőlősi Ősember, s közeli két  város  Tata és Tatabánya  ezek szerint  megpezsdítette a falu életét.
 
Az első ami lenyűgözött a Tata városában az  egy körforgalom volt, szökőkúttal!
 
A városközpont   épületei igen  szépen karban tartva,  vonzóak.
 
A sokadalom azonban a tó köré települt  fesztivál  területen zsongott. Volt itt minden   mi szem szájnak ingere. Étel, ital, múlt idők  játékai, s a jelen  népszerű együttesei, akik a  zenei  csemegét szolgáltatták.
Kicsit után kellett néznem aztán, hogy mi tudható a Carbonfools együttesről . Minden esetre  sok ember között találtuk magunkat, amikor a szeles tóparti sétányról egy mediterrán, fényben és melegben  fürdő térre értünk.   
 
 
 
A zene új volt számomra, még nem tudom, hogy mennyire  teszik vagy nem tetszik, jobban meg kell ismernem. Minden esetre  nem zavart, bár a hangerejét igyekeztem csökkenteni, a távolabb húzódással. De végül is jó  volt.
 
Aki tehette  láthatóan  árnyékba  húzódott a nap melege elől, én kifejezetten élveztem a Nap melegét,  fényét.
Milyen praktikus  újrahasznosítás az autógumikból készült ülőalkalmatosság!
 
A tó körüli park , tele volt  mindennel ami szem szájnak ingere lehet egy ilyen   össznépi rendezvényen.
 
A legkülönbözőbb árusok, mutatványosok kellették  portékájukat. Volt itt minden, 50-es évekbeli konyhabútor, múlt század elejét idéző
céllövölde, Paprika Jancsi névre hallgató, csakúgy mint biohinta, amely  vissza"repítette" utasait jó 100 évvel korábbi  szokásokba.- (unokáim egyébként nagyon  élvezték, ki sem akartak szállni belőle) Hiszen pont az ő korosztályukra  méretezett izgalommal
bírt. Se többel, se kevesebbel. Nagyon jól eltalált mérettel, repülési magassággal és sebességgel-ami  kézzel hajtott , nagyon gyerekbarát az biztos. 
Ennél már  csak  csigafutamnak volt  nagyobb sikere.
 


Kitelepült a vár előtti térre  az ország első cigány vendéglője is a KIRA. De jó, hogy már ilyent is látni!
Azért csak haladunk - ha döcögve és lassan  is- a tolereancia, egymás elfogadásának útján előre.
 
A vár előtti részen egy  növény szobrászati, és  kötészeti  kiállítás volt, szakközépiskolás tanulók díjnyertes  alkotásaiból.
Hattyúk  több változatban. Ami legtovább bírta a  3 napos rendezvény sorozatot az egy szalagokból font kompozíció volt mégis  csak. A liliomokból margarétákból font hattyúk már  elhervadtak , összeroskadtak így a 3. nap végére.
 
 
 
 
A tatai vár azon ritka váraink közé tartozik, melynek  vizesárkában  manapság is    van víz. (ez a mesterséges  feltöltés  miatt   van, hiszen maga  a tó is  feltölthető , illetve   leengedhető)
 
 
Hazafelé  jövet, kérésemre  keringtünk egy  párat , hogy  lefényképezhessem ,a vizek városának. szökőkutas  körforgalmát is.

Nagyszerű délután volt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...