2013. június 30., vasárnap

Kora reggeli séta-színekre hangolva

A város még szunyókál, csak a kutya tulajdonsok sétáltatják kedvenceiket. Végre  ragyogó, és kellemes  idő van. Korán kelésemet egy kiadós sétával jutalmazom meg magamnak. Még nem feltűnő senkinek -mivel nincsenek az utcán emberek- hogy lencse végre kapok ezt-azt ami  utamba  kerül.
 
Mindenek előtt a  fényt
 
A  ház átjáróját  jókedvre derítő fényt. Az objektív  objektivitása tökéletesen mutatja azt az élményt amiért ez az átjáró  megállított, bár  a szín elemzésben  nem jutottam magamba el odáig ami  a képen oly egyértelmű. A szemem szín törése nem tökéletes  így csak éreztem,  olyan  a fényhatás  itt, ami  beragyogja az egész teret, megállásra szólít.
 
Ötven métert sem mentem, mikor  újra a színek és fények  ejtettek rabul.A zöld  árnyalatainak  összhangja. Nagy találkozása ez a  épített és természetes  elemeknek.
 
 
 
S hogy a kék se maradjon le a palettáról felfújó medencék , vízzel teli sora  invitálja   vevőket ,bizakodón, hogy  talán visszatér még  a nyár, a meleg, igazán standolós.
 


S persze volt még  vadkörtefa napfényben  fürdése, sövénnyé szabályozott mályva bokor virágzása.  Cserregő szarka fateteji pózolása, a vadi új kilincsen tükröződő szemközti utcakép, és  növénnyel  elrejtett  központi kukatároló.
 
 
 
S volt patak, utak kereszteződésében leülésre invitáló " megálló" , és nyílegyenes  gyalogút, Ismerősek,   mégis így ráérősen, vasárnapi csendességben, más, mint a hétköznapok zsúfoltságában.
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...