2013. április 29., hétfő

Mozaik-kép a körforgalomban

Antonio Gaudi mozaik-képei jutnak eszembe  erről a mozaikfalról  a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium körforgalom felöli  oldalán. Tavaly  nyáron készült  el  a kompozíció. Azóta szivárványozza be az arra járók hangulatát. Ahogy a természetben a szivárvány, ez a közös alkotás is  kilendíti az embert a saját  gondolataiból. Télen is kellemes  volt   rápillantani, de  most a  tiszta,  ragyogó , tavaszi fényben , egyenesen  arra  készetett, hogy  nézzem meg részleteit is  rendesen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szivárványos  Körforgalom is lehetne  a hely  neve, mint ahogy  a következő (előtte -utána? attól függően  hogy honnan jövünk) a Címeres Körforgalom nevet is kaphatná, hiszen ott Budaörs címere van megalkotva  évelő és  egynyári növényekből, virágokból.
 
 
 
  Aztán jön egy jellegtelennek mondható  körforgalom  - amit igazán érdemes  volna  valahogy   " megnevezhetővé" tenni- s végül a templomnnál lévő körforgalom zárja vagy  nyitja  a körforgalmak sorát Budaörs főutcáján. Megkönnyítve  a  haladást  autósnak,  gyalogosnak egyaránt.
 
 
 
 
 
 
 
Most a  Szivárványos  Körforgalmat  vettem   szemügyre,  részletiben. Csillogott, ragyogott minden "porcikája". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagyon teszik! Remélhetően 10-20 -100 év múlva is itt lesz , az arra járók és az  alkotók örömére. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megőrizve  egy  jó gondolat és az, azt megvalósító  összefogás eredményét.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...