2012. október 6., szombat

Mosolygós emberek napja a mai

A meteorológia időváltozást jelez. Lehűlés jön, eső és szél holnaptól. Talán ezért,  de lehet, hogy  ösztönből is érzik az emberek, hogy ki kell használni a  mai napot.A fények már  ősziek, aranylók, de NAP melege még a nyarat idézi. A szél is kellemes, simogató. Süttetem arcom a Nap és  szellő keverékében, hogy megőrizzem magamnak ezt a ragyogást, nyugodt hangulatot.
Délután  öt körül aztán elindulok, hogy  lenyugodni készülő Napot egy  cappuccinoval ünnepeljem  meg. Az utcán is   azt látom, a szembe jövőkön, hogy arcukon ott  van egy apró mosoly. Nagymamákon és fiatalok egyaránt. S valahogy senki sem  nézte   ma a járdát utam során, lehorgasztott fejjel. Ez a mosolygós  emberek napja tehát! De jó!
 
Úgy érzem, meg kell ünnepelnem ezt a napot! Derűjét, nyugalmát, fényeit, a zsivajgó játszótéren  való olvasást,  könyvem élményeit. Mindent, így együtt. Irány  az AROMI PIZZÉRIA.  Cappuccino, könyv és jegyzetelés, jó befejezése e napfényes délutánnak. http://www.aromi.hu/
 
A lenyugvó Nap  sugarai  fénnyel vonják  be  a fő utcát. Csillognak a villany vezetékek hullámai.
 
Megállására késztet azonban egy üzlet árú kínáló  installációja. Mintha nem is itthon lennék, hanem külföldön,  Párizsban, vagy  egy osztrák, német, vagy svájci városban. Élmény.

Ma ünnepli 1 éves születésnapját az Antiklaedle.   Le kell fényképeznem, a tárgyak sokaságát, bár  önmagam nem vágyom ilyen tárgyakra lakásomban, de felidézi gyermekkorom számos hangulatát, érzését.  Gyönyörű öntöttvas  kályhák,  petróleum lámpák, szódásüvegek. Általános iskolai deja vu és múzeumi tárgyak keveréke. Persze  az iskolában nem ilyen műremekek  melegítették a tantermet. Terített asztal melletti székek sorát kapom épp lencse végre, mikor  hozzám lép az üzlet vezetője. Mutatom neki fényképeimet amit  üzletéről készítettem, s Ő is megosztja velem  tablet-jén ma készített  képeit  üzlete kedves   darabjairól. Nagyon tetszenek. Hangulatok, Kompozíciói a tárgyai szeretetéről szólnak. Beszélgetünk. Beinvitál, pedig  hosszú napja volt. Szavaiból érezhető, hogy üzlete nem csupán egy  bolt számára. Ahogy a kályháiról beszél átsüt szavain, hogy nem  eladója csupán tárgyainak, hanem művészi értékének is ismerője .  Ide  be  fogok térni máskor is.
 
 
 
 

2 megjegyzés:

Fülöp Anita írta...

2 hete történt, hogy megszólított egy hölgy az üzletünk előtt, aztán ezt a kedves, meleghangú beszámolót olvastam Tőle. Azt hiszem mindnyájunknak szükségünk lenne erre a felhőtlen, nyomasztó világunk minden szépségét felfedező látásmódra!
Kedves Zsuzsa, köszönöm! Értékes írásait, a blogját figyelemmel fogom kisérni!
Szeretettel üdvözli, Fülöp Anita

Zsuzsa Kóra írta...

Kedves Anita! Köszönöm meleg szavait! Sok erőt ad nekem a további íráshoz.
Üzlete igazán rendkívüli Hangulata engem Párizsba röpít, ahol igaz csak egyszer voltam,de ez a hangulat maradt utána. Stílus és könnyed elegancia, bohókás jókedvvel fűszerezve. Szeretettel üdvözlöm. Kóra Zsuzsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...