2012. szeptember 14., péntek

Fővárosi Állat és Növénykert kicsit másképp

Szeptember  van már,  ki kell használni minden  napos, meleg percét!
 
A család fiataljainak állatkerti kirándulás a  program, melyre  engem is hívnak. Örömmel megyek persze.  
 
Zsúfolásig megtelt az állatkert. A késő délutáni napfény narancsos színnel fest be mindent. Majszoljuk az illatos, ízletes  kürtős kalácsot, vaníliás és diós  változatban. Újítás, hogy csak üveges, vagy dobozos üdítőt lehet vásárolni a környezet általános  és az állatok konkrét  védelme  érdekében az állatkert  területén.
Másik  találmány , a húzható két pados  kerekes   fa kocsi, ami nagyban megkönnyíti a fáradt gyerekek végigvivést az állatkert  területén.
 
 Két évvel ezelőtt voltam itt utoljára. Azóta sok  változás történt. Csinosodott az állatházak  külleme,  és egy egy országról  nevet is kaptak .

S talán mert most ünnepli 100 éves  fennállását az állatkert,    új szobrok is  virítanak a gyerekek   örömére  a Pálma ház, Lepke ház   melletti  részében. Hat elefánt. Mindegyik más  színűre, mintájúra  festve. 
 
A fiatalok meg is" lovagolják" a legszebbeket. A kisebbek, felnőttek segítségével kerülnek fel a  hátára és pózolnak pár fénykép erejéig rajta  rendesen. Majd az ölelő karokban   visszatérnek a járda szintjére.
 
Kedvencem lett a kék  elefánt, Kicsinyített változatát elfogadnám szívesen.
 
Az egyik tapalzatán ezt olvasom: www.homeless-elephant.hu
 
Jótékonyság és  művészet együtt.  Kedvencemet bár nem találom, de megtudtam, hogy mivégre is állnak itt ezek az alkotások. Bár lehetne  kicsit feltünőbb, figyelem felhívóbb az internetes  cím! Több emberhez eljutna  ez a  jó kezdeményezés.
 
Végére  maradt  nagy kedvencem a Japán kert. A Nap beragyogja  a picinyke mesterséges  domb tetejét, a kis tó vize nyugalmat áraszt, még ebben a zsúfolt, zajos háttérben is .
 
Kellemes  zárása  ez így, az egész napnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...