2012. augusztus 22., szerda

Virtuális "utimorzsa"

Bártátnőm  flash mob ajánlásával hirtelen  Spanyolország egy  régi  városába kerültem, Sabadell-be a place de  San Roc -ra
A  város középkori temploma előtti  téren "találtam magam", túristaként bámészkodva. Egy biciklis  apuka két kisgyermekét igyekszik átnavigálni kis  járműveikkel  a téren. Az idősebbik megelőzi kistestvérét, s  gyorsan apja mellé  gurul. Majd  egy rolleres  fiú lendületes  fordulóját látom. Ráérős és sietős léptű emberek szelik át  különböző irányokban  a teret.

Egy   nagybőgős elegáns koncertruhában  "kijelöli helyét" az emberek között, s  láthatóan mindjárt  felkelti egy kisebb  csoport  figyelmét is. Előtte  egy nagy lépésre kalap az adományoknak.

10 év  körüli szemüveges, hosszú hajú  kislány miután bedobda a kalapba  szánt pénzt,  szemét  le nem véve  a zenészről, hártál pár lépést és megáll, hogy onnan  hallgassa  a zenész  muzsikáját. Aki elkezdi a vonót táncoltatni a húrokon.

Közben  az ember-gyűrű szélén egy másik  zenész is  besétál gordonkájával a térre, s bekacsolódva  a zenébe, együttessé válnak .

Növekszik a  zenészek körüli  kör  - Egyre több kiváncsi embert  marasztal megállásra a két zenész  muzsikája.  
 
Elfelejtem, hogy  egy  mozgóképet nézek. Részesévé válok  magam is  ennek  virtuális   tér-zenei  élménynek.


Láttam  többször  a tv-ben, nagyszerűbbnél, nagyszerűbb  koncert felvételeről. de egyik sem hatott rám oly  mélyen mint ez a flash mob.

.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...