2010. június 4., péntek

Felhőgyár

-Szia Anya! Merre jársz?
Boldog a szívem! De rég is volt már, hogy találkoztunk mi ketten a városban. Van még 20 percem a tárlatvezetés kezdetéig, addig még akár leülhetünk valahova meginni egy kávét. Így is lett. :-)

Pár perc volt az egész, de a jóérzése most is bennem van:-)

Fiatal Fotóművészek új kiállításához kapcsolódó tárlatvezetésre igyekszem a Mai Manó házba. http://www.maimano.hu/index_hu.html
A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának kiállítása Felhőgyár : Megtekinthető: 2010. június 3. – június 27.minden hétköznap 14-19 óra között,hétvégén 11-19 óra között.

Nekem a lányom persze a főszereplő.
A fényképekből készített műalkotás, eszköz a gondolatok, érzések , filozófiai rendszerek megmutatásához. Az átlényegülések "ecsetei". Egy új kifejezési mód amely úgy hoz létre esztétikai élményt, hogy képkockákat valamilyen elgondolás mentén egymás mellé helyez. Számomra nagyon hasonlít szabadságában, rendszerében a gyermek játékához. Azzal a különbséggel, hogy ennek egy maradandó eredménye a "kép" mint a "JÁTÉK" lenyomata, hordozó felülete.
Hallom  a megnyitó művészének  méltató szavait a terehgetésekből készített   műalkotásról.
.

 
Nem csalódom. Minden alkotóról igazán elismerően, a művek keletkezésének hátterét felvázolva, az alkotókat belehelyezve a különböző mai irányzatokba, értékes egy órát kaptam/ kaptunk a tárlatvezetőtől. Csontó Lajostól, aki maga is - jó 30 évvel ezelőtt - hasonló úton, módon indult mint azok a fiatalok akiknek műtárgyait bemutatja ez a kiállítás.

Ez a címadó kép. S én elhittem,mikor tegnap láttam, hogy létezik ilyen hely:-) pedig 2 képből van "összerakva",mint ez ma kiderült számomra. Persze lehetne is akár....
 Caravaggió parafázisok egy sorazatból..

A háttérben a rószaszín szoba Párizsról:-) Izgalmas, fiatalos, bohókás is akár:-) Mindenestre nem a hasraesős változat Párizsról , az biztos.
Ez a 4 kép volt ami először megragadott tegnap,-a megnyitón- pedig semmi extra, csak a múltam emlékei az erdőjárásokról. A természetben meglévő rendről.-ami mint az a negyediken látható, még az embert is a rendbe-rakásra ösztönzi.
 
Érdemes lesz ide betérni máskor is. Közel is van, és a helynek valóban van varázsa. Nekem most új távlatokat nyitott ez az egy óra, mert azt hiszem kicst többet fogok meglátni ezentúl egy képből mint ez előtt. Képes leszek mélyebben,"filozofikusabban" látni. De ehhez kellett ez az egy óra iránymutatás mindenképpen.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...