2008. augusztus 10., vasárnap

arborétumi kedvenceim

Mindig jó a KEK arborétumában sétálgatni, napszaktólés évszaktól függetlenül.
Az egyik kedvencem ez a körisfa, amely szabályos koronájával egy óriási gombát formáz, s külön örülök annak, hogy az olajfák családjába tartozik. Hamár nem sikerült eljutnom sosem Görögországba, legalább egy igazi olajfaféle, itt van a közelemben. :-) VIRÁGOS KŐRISFA Mecsek fajtája, olajfafélék családja Az ismertető tábla szerint.

A

fény és
a levegő együttese
az egyébként a szépnek nem mondható épületet is feldíszítette.
A kékek és zöldek együttese, megnyugtatja a gondolataimat


Most is virágzik még a GRÁNÁTALMAfa is. Ez egy rejtélyes növény számomra, mert az ismertetőtábláján az szerepel, hogy augusztus-szeptemberben virágzik, de én már fényképeztem májusban is gránátalmavirágot, s júliusban annak zöld termését.Talán ez a mostani már másodvirágzás? Mindenestre gyönyörű. A virágszirmait még nem tépázta meg az idő (eső, szél),s gyönyőrűen terülnek szét szirmai, míg a másik képen épp egy bomlani induló bimbó gyönyörűségében merül el az ember lánya. S tavalyról azért itt van egy termés is:-) igaz még zölden, hiszen júliusban készült a felvétel akkor.


Na és itt van kis kerti tó, amihez az egyik legelső pozitív élményem fűződik az ideköltözésem időszakából.Nagyon szép fuvolazenét hallottam már messziről. Mikor a tóhoz értünk akkor láttam csak , hogy egy fiatal fuvolaművész KÖVI SZABOLCS élőben játszik. Nagyon jó élmény volt a park, a tó, a zene együttese.


Szeretem a lemezeit.

Tényleg megnyugtatnak, ellazítanak.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...